Laat jij je nabestaanden ook zorgeloos achter?

We willen er liever niet over nadenken of mee bezig zijn, maar één ding dat zeker is in het leven, is dat we op een dag komen te overlijden. En dan is het belangrijk dat de hoge kosten van je uitvaart gedekt zijn.

  • Wist je dat de meeste mensen onvoldoende of zelfs geen uitvaartdekking hebben geregeld?

En hoe fijn is het om je nabestaanden hier niet mee te belasten? Eén van de zaken die je alvast kunt regelen is je uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering komt tot uitkering op moment van overlijden van de verzekerde en is alleen bestemd voor de uitvaart. Er bestaan twee soorten uitkeringen:

  1. Uitkering in natura
  2. Uitkering in geld
  • Bij uitkering in natura worden de diensten verstrekt die benodigd zijn voor de uitvaart. Hierbij kan je denken aan de kist, rouwvervoer, rouwdienst etc.
  • Bij uitkering in geld wordt er uitgekeerd aan de nabestaanden, zodat zij zelfstandig de uitvaart kunnen inrichten en verzorgen.

Welke uitkering past het best bij jouw wensen?
Dit is moeilijk om te bepalen. Iedereen heeft eigen wensen en behoeften voor zijn of haar uitvaart. Er zijn wat verschillen in de vorm van uitkering. Een gemiddelde uitvaart kost ong. rond de € 7.000,- á € 8.000,-. Bij uitkering in geld is er een bepaald bedrag verzekerd, welke uitgekeerd wordt bij overlijden. Indien de kosten van een uitvaart stijgen, kan het zijn dat de uitkering niet voldoende is voor alle kosten. Met een uitkering in natura verzeker je de diensten en kun je ervan uitgaan gaan dat de uitkering voldoende zal zijn.

Welke vorm je ook kiest, je wilt het goed geregeld hebben voor je nabestaanden!
Heb je al een uitvaartverzekering, dan is het altijd verstandig om te checken of alles nog aansluit bij je wensen en behoeften.

Stappenplan:

  1. Geef aan of je begraven of gecremeerd wil worden?
  2. Kies het aantal verwachte aanwezigen
  3. Selecteer je wensen en behoeften
  4. Start de check en regel vandaag een zorgeloos afscheid